Aankomst Sinterklaas op de Lavendelkade

Zaterdag 23 november stond de Lavendelkade vol kinderen met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s. Zij stonden in spanning te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Speciaal voor de Heeswijk kwam de hoogbejaarde man met zijn boot naar onze eigen kade bij het Boothuys. Wijkaccommodatie de Nielt verzorgde de aankomst met muziek en DJ Sjaak zweepte de wachtenden op met zijn verslag over de pieten die met waterscooters vlak langs de kade over het water scheurden alsof gevaar niet bestond, wat een waaghalzen zaten er bij. Één van deze pieten lag achterste voren op zijn waterscooter en ging met enorme snelheid aan de toeschouwers voorbij. Het was daar trouwens een enorme opkomst! Leuk om deze sfeer mee te maken en met z’n allen de Sint en zijn pieten binnen te halen op de Heeswijk.

Wachtend op dat grootse moment, waren de pieten op de waterscooters druk bezig elkaar de loef af te steken, maar er was ook een Piet die vervaarlijk hoog het water uit kwam met water jet stralen onder zijn schoenen. Wel acht meter hoog wist hij balancerend rondjes boven het water te maken, wat een fantastisch spektakel was dat.

Ondertussen zong DJ Sjaak de vouwen uit je broek, met allerlei sinterklaasliedjes die door het aanwezige publiek uiteindelijk werden meegezongen. Wat een gezelligheid op de Lavendelkade.

Daar werd dan gelukkig toch om circa drie uur de boot van Sinterklaas waargenomen. De kinderen zwaaiden uitbundig en; ‘Zie ginds komt de stoomboot’, werd toepasselijk door DJ Sjaak ingezet en meegezongen door alle aanwezigen. Al snel na zijn eerste treden op de kade werden Sinterklaas en zijn Pieten omringd door de kinderen die hem allemaal een handje wilden geven en natuurlijk benieuwd waren naar de pakjes.

In de sfeervol versierde ruimte van wijkaccommodatie de Nielt ging Sinterklaas verder met zijn praatjes en nam de kinderen gezellig één voor één naar voren voor een kort praatje en konden zij samen met hem op de foto. De pieten waren allemaal redelijk bedaard want die hadden ’s middags nog een spannende speurtocht met de aanwezige kinderen in de Heeswijk georganiseerd. De opdracht was onder andere om op locaties in de wijk een taak uit te voeren en letters te verzamelen. De pieten waren scheidsrechters en hielpen de kinderen soms een beetje. Alle verzamelde letters moesten uiteindelijk het woord ‘PEPERNOTENSOEP’ vormen. Dus ja na al deze activiteiten waren de pieten in De Nielt lekker rustig en zetten zij dit keer de boel niet volledig op z’n kop. Na afloop kregen alle kinderen een zak snoep van Sinterklaas mee naar huis en werd er nog gezongen. Een enorm gezellige dag mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers bij wijkaccommodatie de Nielt.

Op zondag 24-11 was Sint nog even op visite voor de kinderen van Essity Cuijk. Er werd volop geknutseld en ook deze kindjes hadden een hele leuke middag!