Vrijwilligster Truus Selten onderscheiden

Vanmorgen, 24 april, heeft onze vrijwilligster Truus Selten een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor al haar vrijwilligerswerk bij 10 verschillende verenigingen en instanties. Ze is nu lid in de Orde van Oranje Nassau.

In deze tijd van het Coronavirus gaat alles anders dan anders. Burgemeester Hillenaar heeft haar vanmorgen telefonisch op de hoogte gebracht. De officiële uitreiking en het opspelden van de medaille volgen op een later tijdstip. Gefeliciteerd Truus!

Uit de Maasdriehoek:

Mevrouw Selten is lerares geweest op de basisschool in Haps van augustus 1965 tot augustus 2007. Ondanks haar pensionering in 2007 is ze nog steeds een begrip in Haps. Buiten haar werk als leerkracht heeft zij altijd veel extra gedaan voor de schoolkinderen in Haps. Ze is ook al 50 jaar een actieve zeer betrokken EHBO'er. Momenteel is zij lid van een groep AED bedieners, onderdeel van de EHBO vereniging in Haps. Vanaf 1995 heeft zij de collecte voor het Rode Kruis in Haps gecoördineerd. Ook zorgt zij vanaf 2014 met  anderen  voor het onderhoud van het parochieel kerkhof in Haps. Mevrouw Selten woont in Cuijk, maar al vanaf 2000 is zij actief bij de buurtvereniging in Haps. Vanaf 2007 is zij lid van de IVN Cuijk en vanaf 2012 is ze de coördinator van de IVN- activiteiten voor de basisscholen in de gemeente Cuijk. Ook is zij vanaf 2007 werkzaam voor het secretariaat van de stichting Tamsarya, afdeling Haps. Vanaf 2008 is zij vrijwilligster bij de Bibliotheek in Haps en zij zorgt vanaf 2014 voor de facilitaire ondersteuning in wijkaccommodatie De Nielt. Eveneens is zij vanaf 2014 secretaris van de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex Casia te Cuijk. In 2015 was mevrouw Selten ook één van de initiatiefnemers om gezamenlijk voor de goede doelen te gaan collecteren.